vrijdag 14 december 2018

IEMT versus negatieve gevoelens, 1 – 0

Hallo iedereen, ben een tijdje weggeweest uit blogland.  Een heel tijdje zelfs.  Vooral om te herbronnen, maar ook om mezelf te verdiepen en bij te leren.  Heb de opleiding IEMT ondertussen gevolgd, een revolutionaire emotie behandelingsmethode voor mensen met negatieve herinneringen, negatieve gevoelens en negatieve beelden over zichzelf. 

Klinkt spectaculair en dat is het ook.  Dus ik dacht, laat ik het eens even voor ons verstand, dat soms te klein is om zulke dingen te begrijpen, behapbaar maken.

Stel, we hebben een ervaring.  Iemand lacht met ons haar omdat dat in de war ligt.  We voelen ons hierdoor beschaamd en uitgesloten.  Dit willen we niet meer meemaken en trekken als conclusie dat ons haar altijd perfect moet liggen.  We willen voor altijd alert blijven op een perfect kapsel en printen onszelf dat goed in.  We leven hierna voortdurend onder stress om een slechte 'haardag' te vermijden.


ERVARINGGEDRAG/GEVOELCONCLUSIE

Nu komt het voor dat het hard waait, of onze kapster is ziek of we herinneren ons plots hoe vernederend het was om uitgelachen te worden met onze warrige haren.  Indien we deze interne of externe trigger voldoende aandacht geven komt de, nu onbewuste, conclusie, dus overtuiging, naar boven en stellen we gedrag en voelen we een emotie alsof het vroegere gebeuren zich weer afspeelt. We ervaren angst, stress en schaamte zoals toen.  Zelfs indien niemand met ons aan het lachen is.  

TRIGGER OVERTUIGINGGEDRAG/GEVOEL

Hoe lossen we dit best op? Hoe voorkomen we deze stress, schaamte en angst?

Vaak proberen we eerst de trigger te veranderen.  De anderen of de omstandigheden te veranderen zodat het niet meer voorkomt.  Meestal met wisselend succes omdat we nu eenmaal niet alles en iedereen kunnen controleren.  Of we moeten helemaal thuis blijven.  We proberen soms ook onze gedachten onder controle te houden, maar dat lukt zeker niet.  Want ons brein blijft gedachten spuwen. 

Dus proberen we ons gedrag en gevoel te veranderen.  We proberen deze te onderdrukken.  Onze wilskracht te gebruiken om dat allemaal niet meer te doen en te voelen.  Zoals je al ervaren hebt, lukt dat maar even.  Soms zelfs maar heel even.  En onze angst, schaamte en stressvol met de haren bezig zijn komt weer naar boven. 

De overtuiging veranderen, dat lijkt nog de enige oplossing te zijn.  Maar dat is echt een moeilijke omdat zulke overtuigingen opgeslagen worden in ons onbewuste geheugen en we er niet aan kunnen met ons denken, om deze te veranderen.    

We moeten dus een andere manier vinden en hier komt IEMT op de proppen.  IEMT is in staat om overtuigingen, of imprints, te veranderen.  Via oogbewegingen kunnen imprints over allerhande ervaringen geneutraliseerd worden, alsook imprints rond schaamte en traumatische imprints.  Zelfs imprints die handelen over ons zelfbeeld kunnen aangepakt worden.  Er worden simpelweg, via oogbewegingen, elementen toegevoegd die de imprint neutraliseren.

Meer nog.  Secundaire imprints, zoals: ik kan niets veranderen aan mijn gevoelens of ik ben niet in staat mijn gevoelens tegen te houden of te kalmeren, kunnen aangepakt worden.  Hiervoor werden IEMT technieken ontwikkeld waarmee je je lichaamssignalen leert kennen, herkennen en aanpakken.  Hierdoor leer je actief lichaamssignalen in de plaats stellen van de oorspronkelijke, ongezonde reacties.

Mijn voorbeeld hierboven is best eenvoudig, maar deze ervaring kan een overval zijn, de scheiding van je ouders, het overlijden een dierbare, pesterijen op school, mishandeling, getuige van mishandeling, enzovoort.  

Dit klonk zo goed en zo eenvoudig, dat ik het moest proberen.  Zowel om zelf te behandelen als om zelf te ervaren.  De behandeling is verbazingwekkend eenvoudig en doeltreffend.  Er zijn overtuigingen verdwenen die me al jaren plaagden.  Herinneringen verzacht die me al jaren stoorden.  Beelden over mezelf versprongen naar meer aangepaste en realistische ‘nu’ beelden.  Ik voel me gewoon goed.  Goed gewoon ook. 

Voor meer informatie bekijk ook de officiële site: IEMT international

Geen opmerkingen:

Een reactie posten